Hyvällä uniergonomialla on suuri merkitys Krista Pärmäkosken valmistautumiseen tulevaan olympiatalveen.

Unibedin sänky on ylittänyt kaikki huippuhiihtäjä Krista Pärmäkosken odotukset. Kotimaisuus, ergonomisuus, laadukkaat kankaat, ulkonäkö sekä monipuoliset säätömahdollisuudet tekevät hänen mielestään huippuvuoteen.

Krista Pär­mä­kos­ki val­mis­tau­tuu olym­pia­tal­veen – levolla kes­kei­nen mer­ki­tys

Hiihtäjä Krista Pärmäkosken tavoitteena on saada mitaleita Pekingin olympialaisista. Hyvin nukuttu yö laadukkaassa sängyssä auttaa palautumaan ja tuo harjoitteluun ja kisoihin hyvää fiilistä ja nautintoa.

Huippu-urheilijan elämässä unella on merkittävä rooli.

“Käytännössä unenlaatu ohjaa arkeani ja harjoitteluani täysin”, maajoukkuehiihtäjä, moninkertainen arvokisamitalisti Krista Pärmäkoski sanoo.

“Uniseurantadataa on kerätty päivittäin jo vuosia, ja sen perusteella päätetään aina tulevien päivien lopullinen harjoitusohjelma. Jos yöpalautuminen on pidempään huonoa, pitää hereillä oloa keventää esimerkiksi pitämällä ylimääräinen lepopäivä.”

Pärmäkosken kokemuksen mukaan unen kohdalla määrä ja laatu eivät korvaa toisiaan. Jos jompikumpi niistä kärsii, se näkyy heti myös yöseurantadatassa.

“Silloin myös sairastumisen riski kasvaa ja palautuminen jää osittaiseksi.”

Huippuhiihtäjän jokaiseen harjoituskauteen on sisältynyt tilanteita, joissa nukkuminen on häiriintynyt niin pahasti, että seuraavan päivän harjoitukset on pitänyt perua. Myös sairastumisen alkaminen näkyy jo hieman ennakkoon unen huonona laatuna. Yksittäinen huono yö ei kuitenkaan ratkaise vielä mitään.

“Mutta yksi todella hyvin nukuttu yö antaa kyllä hyvän fiiliksen, ja sen jälkeen on nautinto tehdä esimerkiksi tehotreeni tai lähteä kisaan!” Pärmäkoski sanoo.

Krista Pärmäkosken valitsema Unibed-moottorisänky on verhoiltu kotimaisella Annalan Alava-kankaalla ja mustilla puuosilla. Vuoteessa on herkästi toimiva, yksilöllinen jousisto ja monipuoliset langattomat säädöt.

“Uusi vuode houkuttelee lepäämään”

Krista Pärmäkoski on nukkunut Unibedin moottorisängyssä pian puoli vuotta. Hänen kokemuksensa uudesta sängystä ovat yksinomaan positiiviset.

Koska Pärmäkoski on jo vuosikaudet seurannut sekä untaan että palautumistaan, hänellä on näyttöä siitä, että uuden sängyn myötä hänen unenlaadussaan on tapahtunut selkeä muutos parempaan.

“Joudun nukkumaan paljon leireillä, joissa vuode ei ole lähelläkään samaa tasoa kuin kotona”, hän harmittelee.

“Kun reissusta palaa kotiin, unenlaatu paranee aina huomattavasti. Uusi vuode houkuttelee lepäämään, ja se tukee todella hyvin selkää. Nostan moottorisängyssä usein ylävartalon koholle; aikaisemmin piti rakentaa tyynyistä kasa pään alle.”

Myös Unibedin asiakaspalvelu saa ammattiurheilijalta kiitosta.

“Kun tulin liikkeeseen, oli heti tervetullut olo. Henkilökunnan rauhallisuus rauhoitti myös minut tilanteeseen. Elän hektistä elämää, joten oli kiva, että liikkeessä pystyi hyvin rauhoittumaan asian äärelle. Kokemus ammattimaisesta asiakaspalvelusta välittyi heti.”

Pärmäkoski kertoo, että Unibedillä asiaan paneuduttiin tosissaan ja siellä keskityttiin juuri hänen tarpeisiinsa.

“Kysymykset, jotka henkilökunta esitti minulle, vastasivat juuri niitä, joihin halusinkin saada vastauksia.”

Unibedin henkilökunnan asiantuntijuus itse asiassa sai Pärmäkosken muuttamaan omaa näkemystään siitä, mitä hän alunperin oli uudelta sängyltään ajatellut.

“Kun tulin liikkeeseen, minulla oli tietty kuva laadukkaasta vuoteesta. Päädyin kuitenkin moottorivuoteeseen Unibedin uniasiantuntijoiden suosituksesta. Vuoteen ergonomisuus ja laadukkuus vakuuttivat minut, ja minulle valmistettiin juuri sopiva vuode kotimaisena käsityönä.”

Krista Pärmäkoski on erittäin tyytyväinen Unibediltä hankkimaansa sänkyyn. Yhden asian hän kuitenkin muuttaisi, jos voisi: “Jos sängyn saisi jotenkin matkalaukkuun ja kisareissuille, tilanne olisi täydellinen”, hän nauraa.

Sängyn ulkonäkö sopii myös uuteen kotiin

Krista Pärmäkoskelle on lähiviikkoina valmistumassa uusi koti Kuortaneelle. Koska hän viettää suurimman osan harjoituskaudesta leireillä, hän jätti talonrakentamisen ammattilaisten hoidettavaksi.

“Itse olen päässyt rakentamisen suhteen todella helpolla. Alun suunnittelutyön jälkeen olen saanut keskittyä rauhassa treenaamiseen ja palautumiseen.”

Myös uuden vuoteen ulkonäkökysymyksissä hän luotti ammattilaisen näkemykseen: hän valitsi sängyn kangas- ja puuosat yhdessä Unibedin sisustussunnittelijan kanssa niin, että ne sopivat myös uuteen kotiin.

“Sen lisäksi, että vuode on huippulaadukas, se sopii myös ulkonäöllisesti kotiini”, hän iloitsee.

Hiihtäjä nukkuu päivittäin reilun tunnin päiväunet. Hänen mielestään moottorisänky on loistava valinta myös niitä ajatellen.

“Aamupäivän treenin jälkeen on mukava kohottaa hiukan jalkoja, jolloin lihaksiin tulee kevyempi fiilis ja iltapäivän treeni onnistuu paremmin.”

Krista Pärmäkoski ratkaisi Suomen naisille viestipronssin Oberstdorfin MM-hiihdoissa. Alkavan talven päätähtäin on Pekingin olympialaisissa.

“Kehon hyvinvointi perustuu unen palauttavaan voimaan”

Krista Pärmäkosken harjoituskausi on sujunut suunnitelmien mukaan.

“Olen pysynyt terveenä ja olen pystynyt toteuttamaan harjoitussuunnitelmaani täsmällisesti. Olen odottavaisella fiiliksellä kauden suhteen.”

Ensilumen kisat Oloksella ja maailmancupin avaus Rukalla ovat huippuhiihtäjälle hyvä mittari harjoituskauden päätteeksi, mutta harjoittelu ja kunnonajoitus tähtäävät helmikuisiin Pekingin olympialaisiin.

“Maailmancupissa pyrin pysymään maailman kärjessä, mutta eipä sitä tässä kannata piilotella, että koko kausi tähtää mitaleihin olympialaista”, hän toteaa.

Kenelle olympiakisoista mitaleja tavoitteleva suomalaishiihtäjä suosittelisi Unibedin sänkyä?

“Kaikille, jotka arvostavat omaa hyvinvointia ja laadukasta unta”, hän toteaa ykskantaan.

“Sängyssä vietetään yli kolmasosa elämästä, ja kehon hyvinvointi perustuu unen palauttavaan voimaan – siksi siihen kannattaa panostaa!”

Oman kokemuksensa Unibed-sängystä hän muotoilee näin:

“En ole koskaan paremmassa sängyssä nukkunut. Vuode on ylittänyt kaikki odotukseni.”

Unibedin moottorisängyt

– Ergonomisesti paras mahdollinen yksilöllinen nukkuma-asento
– Kolminkertainen jousitus:
– moottoroitu joustosälepohja
– paksun patjan alaosan korkea jousitus
– paksun patjan yläosan pieni jousitus
– Monia patjavaihtoehtoja
– Yksilöllisesti valittava petauspatja
– Pehmusteet hengittäviä ja allergiatestattuja
– Sängyn kankaat ja puuosat valittavissa oman maun mukaan
– Hiljainen moottoriääni
– Veloitukseton ja sitoumukseton uniergonomiakartoitus myymälässä – kaikki ovat tervetulleita kokeilemaan!
– Edullinen osamaksumahdollisuus
– Rungolla ja jousistolla 25 vuoden takuu

Jaa julkaisu ystävälle:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Sosiaalinen media

Uusimmat artikkelit

Tilaa julkaisut sähköpostiin

Liity hyvinvoijien joukkoon

Asiakkaamme suosittelevat näitä tuotteita.

KATSO VIDEO JA TUTUSTU
SUOMESSA KÄSITYÖNÄ 
VALMISTETTUUN MOOTTORIVUOTEESEEN

FYSIOTERAPEUTTI JUHA MÄNTYLÄ
 ESITTELEE CARATIA MOOTTORISÄNGYN

Katso video

Heräsikö sinulla ajatuksia? Jaa ne alla olevaan kommenttikenttään.

UNIBED UNIASIANTUNTIJAT

Uniergonomia artikkelit

ASIAKASTILI
Toivelista
Kirjaudu sisään
Luo kanta-asiakatili

Linkki uuden salasanan asettamiseen lähetetään sähköpostiosoitteeseesi.

Salasanan palautus

Hukkasitko salasanan? Syötä käyttäjätunnus tai sähköpostiosoite. Saat sähköpostiisi linkin salasanan palauttamista varten.

OSTOSKORI 0

ÄSKETTÄIN KATSOTUT 0

Lisättiin toivelistalle! NÄYTÄ TOIVELISTA