Asian­tun­ti­ja auttaa hyvän, itselle sopivan sängyn han­kin­nas­sa – ”Moni asiakas on tullut jäl­ki­kä­teen kiit­te­le­mään”

Miten löytää itselle sopiva vuode? Tätä kysymystä moni meistä pohtii jossain kohtaa elämänsä varrella. Oululaisen Unibedin uniasiantuntioiden mukaan sängyn valintaan vaikuttaa moni asia: nukkujan ikä, paino, ruumiinrakenne ja nukkumisasento. Niiden lisäksi asiakkaan omat vaatimukset sängylle ratkaisevat sen, millainen sänky itselleen kannattaa valita.

Sopivan sängyn valinnassa asiakkaan tarpeen ja nukkumisasennon lisäksi nukkujan paino ja ruumiinrakenne ovat yksi avaintekijä, Unibedin uniergonomia-asiantuntija, fysioterapeutti Juha Mäntylä sanoo.

”Painavampi nukkuja tarvitsee tukevamman vuoteen, koska kropan paino luonnollisesti uppoaa jousistoon enemmän. Kevyempi nukkuja taas vaatii kevyemmän jousiston, jotta vartalo painuu jousistoon kunnolla ja vuode pääsee tukemaan selkärankaa paremmin.”

Ihmiset eivät useinkaan todellisuudessa tiedä, millainen vuode olisi heille hyvä. Siksi asiantuntijan pitää olla hyvin perillä siitä, että sängyn jousisto tulee valittua oikein.

”Pitää muistaa myös, että se vuode, jolla naapuri tai tuttava nukkuu hyvin, ei välttämättä ole itselle ja omalle vartalomallille ollenkaan sopiva”, Mäntylä huomauttaa.

Optimaalisessa nukkuma-asennossa koko keho pääsee rentoutumaan ja palautumaan päivän rasituksista. Annika Mikkonen ja Niko Ukkola ovat todella tyytyväisiä Unibediltä saamaansa palveluun ja liikkeestä hankkimaansa sänkyyn.

Nuoremmalle myötäilevämpi, varttuneemmalle jämäkämpi sänky

Monella nukkujalla on oma suosikkiasentonsa, jossa nukkua. Aina tuo totuttu asento ei kuitenkaan välttämättä ole se keholle suotuisin asento. Juha Mäntylä hoksauttaa, että hyvä asiantuntija osaa opastaa asiakasta sopivan sängyn hankkimisen lisäksi myös oikeanlaiseen, ergonomialtaan optimaaliseen nukkumisasentoon.

Mäntylä toteaa, että hyvällä vuoteella haetaan hyviä nukkumisratkaisuja jopa kahdeksikymmeneksi vuodeksi eteenpäin.

”Pitkässä juoksussa hyvään vuoteeseen satsaaminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Hyvällä vuoteella ja hyvässä ergonomisessa asennossa nukkuessa veri kiertää elimistössä hyvin. Kun kehossa ei ole ylimääräisiä jännitystiloja, hyvin nukkuva hyötyy luonnollisesti enemmän myös esimerkiksi hierojakäynneistä.”

Iän karttuessa sängyltä vaaditaan eri ominaisuuksia kuin nuorempana, Mäntylä sanoo. ”Varttuneemmat ihmiset tarvitsevat vuoteeltaan enemmän jämäkkyyttä, koska he istuvat paljon sängyn reunalla ja tukevammalta vuoteelta on helpompi kääntyä ja nousta.”

Nuoremman ihmisen keho kaipaa myötäilevämpää ja ergonomisempaa vuodetta, koska luusto ja lihaksisto ovat hänellä liikkuvammat kuin iäkkäämmillä ihmisillä.

Oulun seudun Selkäyhdistyksen puheenjohtaja Kimmo Rundström kertoo löytäneensä Unibedin asiantuntijoiden avulla vuoteen, johon hän on erittäin tyytyväinen. – Rintarankaongelmani ovat helpottaneet kokonaan uuden sängyn ansiosta. Nyt kehoni pääsee lepoon oikeassa asennossa ja patja tukee selkää erinomaisesti, hän kiittelee.

Moottorisänky, runkopatja vai jenkkisänky?

Sänkymarkkinoilla on tarjolla monenlaisia ja monen hintaisia vuoteita. Mistä asiakas voi tietää, millainen sänkyratkaisu palvelee itseä parhaiten?

Unibedin sänkyasiantuntija Matias Koivukangas kertoo, että sänkymallin valintaan vaikuttaa ennen kaikkea se, mitä nukkuja vuoteeltaan kaipaa.

”Moottorisänky on todella hyvä terveystuote. Se auttaa muun muassa närästykseen, kuorsaukseen, levottomiin jalkoihin ja laskimoverenkierron tehostamiseen. Terveydellisen hyötyjen lisäksi se helpottaa vuoteessa lukemista ja katselua”, hän sanoo.

Säädettävyyden ansiosta hyvän ja ergonomisen nukkumisasennon löytyminen helpottuu huomattavasti moottorivuoteessa.

Mikäli nukkujalla ei ole edellä mainittuja erityisvaatimuksia ja hän haluaa nukkua täydellisessä kylkiasennossa, runkopatja toimii tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Jos taas toiveissa on ergonominen, mutta erityisesti myös silmää miellyttävä sänky, jenkkivuode on Koivukankaan mukaan varma valinta:

”Kun haetaan maksimaalista mukavuutta laadukkaaseen uneen, jenkkisänkyyn on helpoin tehdä jousisto useampaan kerrokseen sen massiivisuuden vuoksi.”

Koivukangas opastaa sängyn ostajaa hankkimaan riittävän suuren vuoteen.

”Hyvä parivuode on mielellään 180 ja yhden hengen vuode jopa 120 senttimetriä leveä. Pituutta saisi olla parikymmentä senttiä nukkujaa enemmän. Valitettavasti nykyasuntojen makuuhuoneiden koot usein rajoittavat suuremman sängyn hankintaa.”

Unibedin asiantuntijat Matias Koivukangas ja Juha Mäntylä haluavat auttaa asiakastaan löytämään laadukkaan, juuri omalle vartalolle sopivimman sängyn.

Kunnon sänky, tyytyväiset asiakkaat

Unibedin asiantuntijat törmäävät lähes päivittäin työssään siihen, että asiakkaat tulevat kysymään apua asiantuntijaliikkeestä, kun vastikään ostettu sänky ei vastaakaan hänen tarpeitaan tai myyjäliikkeen antamia lupauksia.

”Näissä tapauksissa vuoteeseen on satsattu yleensä muutamia satasia, eikä ole osattu ajatella, että tällaisella hinnalla vuoteeseen ei pystytä laittamaan laadukkaita materiaaleja”, Juha Mäntylä harmittelee.

”Laadukas, kotimainen, käsintehty vuode kustantaa luonnollisesti enemmän, mutta on pitkäikäinen ja nukkujalle räätälöity”, Matias koivukangas puolestaan lisää ja jatkaa:

”Moni asiakas on tullut jälkikäteen kiittelemään, kun hyvillä maksuvaihtoehdoilla on pystytty mahdollistamaan kunnon vuode epäonnistuneen edellisen sänkyhankinnan tilalle.”

Mistä asiakas sitten voi tietää, että hankittava sänky on varmasti laadukas ja pitkäikäinen?

Koivukankaalla on siihen vastaus valmiina:

”Ota sängyn päädystä kiinni ja nosta sitä ylöspäin. Jos sänky tuntuu kevyeltä, se harvemmin on hyvä ja laadukkaasti tehty. Painava vuode on yleensä tae siitä, että se on laadukkaista materiaaleista kotimaassa valmistettu, koska suurten rahtikulujen takia painavaa sänkyä ei kannata tuoda ulkomailta.”

Massiivisen rungon lisäksi painava vuode on täynnä laadukasta jousistoa.

”Ne luonnollisesti lisäävät vuoteen ergonomisuutta ja käyttöikää”, Mäntylä sanoo.

Jos asiakas on kerran kokenut tulleensa petetyksi sänkyostoksilla, hänen voi olla vaikea luottaa kehenkään toimijaan. Unibedin Mäntylä huomauttaa, että luotettavalla toimijalla on yleensä kasvot. Toiseksi: todellinen asiantuntija pystyy auttamaan asiakasta tarvittaessa myös vuoteen hankinnan jälkeen.

”Sen lisäksi luotettavan toimijan tuotteet valmistetaan lähellä eettisesti ja ekologisesti”, Koivukangas sanoo.

”Ja samalla asiakas tulee henkilökohtaisella valinnallaan tukeneeksi suomalaista työvoimaa.”

Unibed Oulu, Avoinna arkisin klo 10:00 – 18:00, la 10:00 – 15:00, su klo 11:00 – 15:00.

Puhelin 010 838 3333, sähköposti: asiakaspalvelu@unibed.fi

Jaa julkaisu ystävälle:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Sosiaalinen media

Uusimmat artikkelit

Tilaa julkaisut sähköpostiin

Liity hyvinvoijien joukkoon

Asiakkaamme suosittelevat näitä tuotteita.

KATSO VIDEO JA TUTUSTU
SUOMESSA KÄSITYÖNÄ 
VALMISTETTUUN MOOTTORIVUOTEESEEN

FYSIOTERAPEUTTI JUHA MÄNTYLÄ
 ESITTELEE CARATIA MOOTTORISÄNGYN

Katso video
UNIBED UNIASIANTUNTIJAT

Uniergonomia artikkelit

ASIAKASTILI
Toivelista
Kirjaudu sisään
Luo kanta-asiakatili

Linkki uuden salasanan asettamiseen lähetetään sähköpostiosoitteeseesi.

Salasanan palautus

Hukkasitko salasanan? Syötä käyttäjätunnus tai sähköpostiosoite. Saat sähköpostiisi linkin salasanan palauttamista varten.

OSTOSKORI 0

ÄSKETTÄIN KATSOTUT 0

Lisättiin toivelistalle! NÄYTÄ TOIVELISTA