Hyvä uniergonomia takaa laadukkaat yöunet ja parantaa hyvinvointia

Hyvä uniergonomia takaa laadukkaat yöunet ja parantaa hyvinvointia

Hyvä uniergonomia on merkittävä osa lepoa ja ihmisen hyvinvointia. Omalle vartalolle sopivassa sängyssä keho ja mieli palautuvat päivän rasituksista parhaalla mahdollisella tavalla.

– Juha Mäntylä Fysioterapeutti Unibed

Hyvä uniergonomia on tärkeää: Nukkuessa keho ja mieli palautuvat päivän rasituksista. Unen aikana aivot käsittelevät opittuja asioita, ja laadukas uni parantaa tarkkaavaisuutta ja keskittymiskykyä. Vastustuskyky ja sairauksista toipuminen paranevat. Monille unen positiiviset vaikutukset ovat tuttuja, mutta hyvän vuoteen merkitys näihin asioihin jää huomioimatta. 

Laadukas vuode auttaa osaltaan myös ennaltaehkäisemään monia vaivoja. Työergonomian tapaan myös uniergonomialla on ratkaiseva merkitys ihmisen hyvinvoinnille. Lopulta kyse on melko pienistä asioista, joilla kuitenkin saadaan aikaan suuri vaikutus.

Unibedin moottorisängyt ovat ergonomisesti loistavia, ja valikoimasta löytyy jokaiselle sopiva vuode. Laadukas sänky tarjoaa nukkujalleen hyvää unta jopa vuosikymmeniksi.

Liian pehmeä sänky aiheuttaa jumitusta, liian kova käsien tikkuilua

Nukkuma-asennolla on esimerkiksi verenkierron, hermoston, lihasten ja nivelten kannalta suuri merkitys. Yksi vuoteen tärkeimmistä ominaisuuksista on päästää selkäranka ja lonkka ja polvinivelet lepoasentoon.

Ergonomialtaan optimaalinen vuode ei saa olla liian kova eikä liian pehmeä, vaan vartaloa sopivasti myötäilevä. Usein sänky on liian pehmeä ja keskeltä kuopalla. Silloin lihakset, jänteet ja hermot eivät ole nukkuessa rennosti, mikä pitkässä juoksussa hankaloittaa verenkiertoa, provosoi kipu- ja jumitiloja ja voi aiheuttaa tukirankahaasteita. 

Kova vuode lisää vartaloon kohdistuvia pintapaineita, mikä tyypillisesti aiheuttaa erityisesti naisilla lonkan kiputiloja. Kovassa sängyssä ergonomialtaan optimaalinen kylkimakuuasento ei onnistu, koska ylävartalo menee suppuun ja saa aikaan hermoperäisiä oireita, kuten käsien tikkuilua. 

Liian pehmeässä tai kovassa sängyssä nukkuja joutuu etsimään hyvää nukkuma-asentoa. Yö menee pyörimiseksi, unen laatu heikkenee ja lepo, syvän unen määrä ja palautuminen jäävät vähäiseksi. 

Paras mahdollinen uniergonomia sängyn mukana jokaiselle nukkujalle

Uuden sängyn valinnassa esimerkiksi asiakkaan ryhdillä ja vartalotyypillä on merkitystä. Siksi asiansa osaavasta sänkykaupasta löytyy laajasti erilaisia vuodevaihtoehtoja. Me Unibedillä olemme paitsi satsanneet sänkyjen laatuun, myös siihen, että jokainen asiakas – myös esimerkiksi tukirankaperäisten ongelmien kanssa kamppaileva – saa itselleen ergonomisesti parhaan mahdollisen vuoteen. 

Tarjoamamme veloituksettoman ergonomiakartoituksen avulla autamme asiakasta löytämään terveyttä edistävän nukkumisasennon. Uusi vuode vaatii aina totuttelua; keho kouluttaa itsensä uuteen, parempaan uniasentoon parissa–kolmessa viikossa. 

Ylivoimaista apua uniongelmiin Unibed uniergonomian avulla

Tiesitkö, että jopa 80 % suomalaisista kärsii huonoista yöunista ja tästä syntyvästä väsymyksestä. Yksi suurimmista syistä huonoon uneen on puutteellinen uniergonomia. Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että vietät kolmasosan elämästäsi vuoteessa, jota ei ole suunniteltu sinun kehoasi varten. Unibedin tuotteet suunnitellaan aina tukemaan asiakkaan uniergonomiaa.

Jaa julkaisu ystävälle:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Sosiaalinen media

Uusimmat artikkelit

Tilaa julkaisut sähköpostiin

Liity hyvinvoijien joukkoon

Asiakkaamme suosittelevat näitä tuotteita.

KATSO VIDEO JA TUTUSTU
SUOMESSA KÄSITYÖNÄ 
VALMISTETTUUN MOOTTORIVUOTEESEEN

FYSIOTERAPEUTTI JUHA MÄNTYLÄ
 ESITTELEE CARATIA MOOTTORISÄNGYN

Katso video

Heräsikö sinulla ajatuksia? Jaa ne alla olevaan kommenttikenttään.

UNIBED UNIASIANTUNTIJAT

Uniergonomia artikkelit

ASIAKASTILI
Toivelista
Kirjaudu sisään
Luo kanta-asiakatili

Linkki uuden salasanan asettamiseen lähetetään sähköpostiosoitteeseesi.

Salasanan palautus

Hukkasitko salasanan? Syötä käyttäjätunnus tai sähköpostiosoite. Saat sähköpostiisi linkin salasanan palauttamista varten.

OSTOSKORI 0

ÄSKETTÄIN KATSOTUT 0

Lisättiin toivelistalle! NÄYTÄ TOIVELISTA