King Size -sänky – minkä kokoinen se on?

King Size -sänky – minkä kokoinen se on? Jos etsinnässä on suuri sänky ja tilavat unet, suunnataan katse kyseisiin vuoteisiin. Yleensä kyseisellä sängyllä tarkoitetaan 180 cm leveää sänkyä, kun taas siitä isompia kutsutaan XL King Size -sängyiksi.

Twin, Double, Queen Size, King Size ja XL King Size

Hotellit käyttävät usein näitä määritelmiä ilmaistessaan sängyn kokoa. Sänkyä ostaessa puhutaan yleisesti kuitenkin leveyksistä ja pituuksista senttimetreinä.

  1. Twin-sänky: kaksi erillistä kapeaa sänkyä, 90 x 200 cm
  2. Double-sänky: kapea parisänky, 140 x 200 cm
  3. Queen Size -sänky: normaalikokoinen parisänky, 160 x 200 cm
  4. King Size -sänky: suuri parisänky, 180 x 200 cm
  5. XL King Size -sänky: erittäin suuri parisänky, 200-210 x 200-210 cm

Kenelle King Size -sänky sopii?

Suuri sänky sopii nukkujille, jotka haluavat oman tilansa kääntymiseen, ilman että vieruskaveri herää. Älä sekoita tätä suurinta sänkymallia Queen size -sänkyyn, joka voi olla leveästi nukkuville liian ahdas. Jos sinä tai puolisosi on pitkä, kannattaa valita XL King Size -sänky, jota saa jopa 210 cm pitkänä. Sängyn pituuden olisi hyvä olla noin 15 cm nukkujaa pidempi, joten joskus erittäin pitkien nukkujien on hyvä harkita sängyn tilaamista mittatilaustyönä.

Huomioi sisustus sängyn kokoa miettiessäsi

Monesti suurin mahdollinen sänkykoko houkuttaa eniten. Jos makuuhuone on kuitenkin pieni ja huoneeseen ei jäisi paljon liikkumatilaa, kannattaa valita pienempi sänkykoko jos mahdollista. Sängyn kummallakin puolella olisi hyvä olla kunnolla tilaa poistumiseen, jotta aamulla nouseminen olisi mahdollisimman vaivatonta. Vaikka makuuhuone kannattaakin rauhoittaa täysin nukkumiselle, on hyvä että tilaaa sängyn ympärille ja joitakin neliömetrejä. Tällöin nukkumaan alkaminen on helpompaa, kun huoneessa on tilaa hengittämiseen ja ajatteluun. Aivan sängyn läheisyydessä olevat seinät saavat useissa aikaan ahdistuneisuutta, vaikka sängyssä itsessään olisi tilaa. Isojen sänkyjen kanssa kannattaa myös olla tarkkana ja huomioida niiden kuljetus ja siirtäminen makuuhuoneeseen. Esimerkiksi paljon muuttaville nukkujille suurin sänkykoko voi olla haastava.

Lue lisää sängyn valinnasta: Sängyn valinta – Ostajan opas hyvän sängyn valintaan

Jaa julkaisu ystävälle:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Sosiaalinen media

Uusimmat artikkelit

Tilaa julkaisut sähköpostiin

Liity hyvinvoijien joukkoon

Asiakkaamme suosittelevat näitä tuotteita.

KATSO VIDEO JA TUTUSTU
SUOMESSA KÄSITYÖNÄ 
VALMISTETTUUN MOOTTORIVUOTEESEEN

FYSIOTERAPEUTTI JUHA MÄNTYLÄ
 ESITTELEE CARATIA MOOTTORISÄNGYN

Katso video
UNIBED UNIASIANTUNTIJAT

Uniergonomia artikkelit

ASIAKASTILI
Toivelista
Kirjaudu sisään
Luo kanta-asiakatili

Linkki uuden salasanan asettamiseen lähetetään sähköpostiosoitteeseesi.

Salasanan palautus

Hukkasitko salasanan? Syötä käyttäjätunnus tai sähköpostiosoite. Saat sähköpostiisi linkin salasanan palauttamista varten.

OSTOSKORI 0

ÄSKETTÄIN KATSOTUT 0

Lisättiin toivelistalle! NÄYTÄ TOIVELISTA