Moot­to­ri­sän­ky on valinta ter­vey­den ja hy­vin­voin­nin puo­les­ta – “Se takaa hyvän ja riit­tä­vän levon ja pa­lau­tu­mi­sen”

Vaivaako kuorsaus, närästys tai levottomat jalat? Unibedin ergonomisesti erinomaiset moottorisängyt mahdollistavat nukkujalleen asennon, jonka ansiosta nämä ja monet muut vaivat jäävät parhaassa tapauksessa kokonaan historiaan.

Mitä sinulla tulee ensimmäiseksi mieleen sanasta moottorisänky?

Vielä nykypäivänäkin ihmisillä voi olla ajatus, että moottorivuode olisi vain leikkikalu tai ylellisyystuote, jolla loikoillen on kiva lueskella kirjaa, surffailla somessa tai katsella televisiota. Toki moottorisänky on sitäkin, mutta sen laadukkaimmissa versioissa hyödyt ihmisen hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä ovat kuitenkin kiistattomat – eikä yksinomaan erinomaisen ergonomiansa vuoksi.

Unibedin moottorisängyn herkästi toimiva joustosälepohja antaa patjalle ergonomisen alustan.

Tennispallo, tyyny vai moottorisänky?

Laadukas, ergonomisesti erinomainen vuode osaltaan paitsi helpottaa monenlaisissa terveysongelmissa myös ennaltaehkäisee erilaisia vaivoja. Sen lisäksi, että nukkuma-asennolla on merkitystä esimerkiksi verenkierron, hermoston, lihasten ja nivelten kannalta, moottorisängyllä voidaan parhaimmillaan vaikuttaa suoraan esimerkiksi kuorsaukseen, uniapneaan ja närästykseen.

Itse asiassa kuorsaaminen ja uniapnea liittyvätkin nimenomaan lihaksiin, Unibedin uniergonomia-asiantuntija, fysioterapeutti Juha Mäntylä sanoo.

”Kun lihakset nukahtamisvaiheessa rentoutuvat, nielu saattaa ahtautua ja aiheuttaa hengityskatkoksia. Kylkiasennossa nukkuminen voi jo helpottaa tätä ongelmaa, kun happi pääsee paremmin virtaamaan keuhkoihin.”

Sen sijaan, että kuorsaamisesta kärsivä joutuisi joka ilta asettelemaan tyynyjä selän taakse, nojaamaan sängynpäätyyn tai nukkumaan tennispallo selkään teipattuna, Unibedin laadukas, riittävästi nivelletty moottorisänky itsessään auttaa lieventämään kuorsaamista. Kun vuoteen saa säädettyä juuri itselle sopivaksi niin, että hengitystiet pysyvät nukkuessa vapaina, kuorsaaminen vähenee ja sekä oma että kanssanukkujan unenlaatu paranee

Kun nukkuma-asento on ergonomisesti optimaalinen, uni on syvää ja levollista, ja keho ja mieli palautuvat päivän rasituksista. Unibedin moottorisängyt taipuvat erilaisiin asentoihin – nukkujan tarpeen mukaan.

Yksilö tarvitsee yksilöllisen vuoteen

Juha Mäntylän mukaan yksi vuoteen tärkeimmistä ominaisuuksista on päästää selkäranka ja lonkka- ja polvinivelet lepoasentoon.

”Selässä on valtava määrä lihaksia pitkin poikin ja monessa kerroksessa, ja väärä asento aiheuttaa ylimääräisiä venytystiloja lihaksiin, minkä seurauksena ne lamaantuvat.”

Mikäli lihakset, jänteet ja hermot eivät pääse nukkuessa rentoutumaan, se Mäntylän sanoin ”pitkässä juoksussa hankaloittaa verenkiertoa, provosoi kipu- ja jumitiloja ja voi aiheuttaa tukirankahaasteita”. Optimaalinen nukkuma-asento paitsi auttaa kehoa ja sen eri osia rentoutumaan myös esimerkiksi parantaa nivelten aineenvaihduntaa. Hyvän uniergonomian on todettu lievittävän myös levottomien jalkojen oireilua.

”Unibedin laadukkaissa moottorivuoteissa voidaan siis yhdistää sekä nukkumisergonomia että edellä mainittujen haasteiden ja vaivojen lievittäminen”, Mäntylä toteaa.

Hän kertoo, että Unibedillä vuoteen jousisto valitaan aina yksilöllisesti: sängyn valinnassa otetaan aina tarkasti huomioon jokaisen nukkujan erityisominaisuudet ja -vaatimukset.

”Tällaisia ovat esimerkiksi nukkujien paino- ja pituuserot. Myös ruumiinrakenne vaikuttaa patjan valintaan.”

Unibedin huippuergonomisista patjoista saadaan paras hyöty, kun ne sijoitetaan säädettävään moottorisänkyyn. Patjan kääntäminen pari kertaa vuodessa onnistuu moottorisängyssä kätevästi.

Hierova moottorisänky vie hyvinvoinnin uudelle tasolle

Unibed-moottorisänkyihin voi halutessaan valita mukaan myös hierontatoiminnon. Lihaksia rentouttava hieronta vaikuttaa kehossa syvälle kudoksiin ja esimerkiksi tehostaa laskimoverenkiertoa.

Moottorivuodetta säädetään joko langallisella tai langattomalla ohjaimella, ja samalla ohjaimella säädetään myös hierontaohjelmia.

”Langattomassa ohjainmallissa hieronnan voimakkuutta voidaan säätää erikseen selkä- ja jalkaosioille, ja siinä on erilaisia ohjelmia, kuten vuorottaista ja aaltomaista hierontaa eri osille kehoa”, Mäntylä kuvailee.

Langattomiin säätimiin kuuluu vakiona myös vuoteenalusvalaistuksen säätö.

Vaikka moottorisängyn tiedetään tuovan apua monenlaisiin vaivoihin, se ei suinkaan ole vaihtoehto vain niille, joilla on vaivoja tai sairauksia, Mäntylä huomauttaa. Hänen mukaansa laadukkaalla moottorisängyllä on myös ennaltaehkäisevä vaikutus siihen, että ihminen pysyy hyvässä kunnossa:

“Siinä saa kiistatta parhaiten sellaisen nukkuma-asennon, joka takaa hyvän ja riittävän levon ja palautumisen.”

Unibedin moottorisängyn hierontatoimintoja ohjataan samalla näytöllisellä säätimellä kuin muitakin vuoteen säätöjä. Erilaisten hierontaohjelmien lisäksi ajastimella saadaan valittua vaikkapa hieronnalla tapahtuva miellyttävä herätys.

Unibed Oulu

Unibed moottorisängyt

● Ergonomisesti paras mahdollinen yksilöllinen nukkuma-asento

● Kolminkertainen jousitus:

○ moottoroitu joustosälepohja

○ paksun patjan alaosan korkea jousitus

○ paksun patjan yläosan pieni jousitus

● Monia patjavaihtoehtoja

● Yksilöllisesti valittava petauspatja

● Pehmusteet hengittäviä ja allergiatestattuja

● Sängyn kankaat ja puuosat valittavissa oman maun mukaan

● Hiljainen moottoriääni

● Veloitukseton ja sitoumukseton uniergonomiakartoitus myymälässä – kaikki ovat tervetulleita kokeilemaan!

● Edullinen osamaksumahdollisuus

● Rungolla ja jousistolla 25 vuoden takuu

Jaa julkaisu ystävälle:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Sosiaalinen media

Uusimmat artikkelit

Tilaa julkaisut sähköpostiin

Liity hyvinvoijien joukkoon

Asiakkaamme suosittelevat näitä tuotteita.

KATSO VIDEO JA TUTUSTU
SUOMESSA KÄSITYÖNÄ 
VALMISTETTUUN MOOTTORIVUOTEESEEN

FYSIOTERAPEUTTI JUHA MÄNTYLÄ
 ESITTELEE CARATIA MOOTTORISÄNGYN

Katso video
UNIBED UNIASIANTUNTIJAT

Uniergonomia artikkelit

ASIAKASTILI
Toivelista
Kirjaudu sisään
Luo kanta-asiakatili

Linkki uuden salasanan asettamiseen lähetetään sähköpostiosoitteeseesi.

Salasanan palautus

Hukkasitko salasanan? Syötä käyttäjätunnus tai sähköpostiosoite. Saat sähköpostiisi linkin salasanan palauttamista varten.

OSTOSKORI 0

ÄSKETTÄIN KATSOTUT 0

Lisättiin toivelistalle! NÄYTÄ TOIVELISTA