Runkosänky vai jenkkisänky – kumpi sopii sinulle?

Nukkujia on erilaisia, ja niin on sänkyjäkin. Runkosänky vai jenkkisänky? Valitsemalla sinulle sopivamman, voit tehdä suuren muutoksen unesi laatuun.

Runkosänky on yleisin vuodetyyppi. Se koostuu sängynjaloista ja verhoillusta runkopatjasta, johon jousitus ja pehmusteet on rakennettu puusta tai levystä tehdyn kehikon sisään. Laadukkaissa runkosängyissä käytetään yleensä tiheämpää ja korkeampaa jousta. Muita materiaaleja saattaa olla useita kerroksia. Erilliset runkosängyt ovat hyvä valinta nukkujille, jotka kääntyilevät paljon.

Jenkkisänky on kokonaisuus, jossa on kaksi erillistä alaosaa ja päällä yhtenäinen joustinpatja. Jokaiseen patjaan on mahdollista valita oma jäykkyytensä ja näin ollen voit koota jenkkisängyn, joka vastaa täydellisesti sinun tarpeitasi. Jenkkisängyn päällimmäisenä osana on petauspatja. Jenkkisänky on hyvä valinta ylellisyyttä ja muhkeutta arvostavalle nukkujalle.

Hyvä ja laadukas runkosänky

Laadukas runkosänky takaa nukkujalle hyvät unet useaksi vuodeksi. Usean vuoden sijoitusta kannattaakin harkita tarkkaan ja sänky on hyvä suunnitella yhdessä osaavan ammattilaisen kanssa. Hyvä sänky on rakennettu laadukkaista materiaaleista, ja siinä on useita jousistokerroksia.

Laadukasta runkosänkyä valittaessa kannattaa huomioida eri jäykkyysvaihtoehdot; soft, medium, hard ja extra hard. Sopiva kombinaatio löytyy vaativallekin nukkujalle, ja parisängyn ostajat voivat valita valikoimasta kummallekin täydellisesti sopivat jäykkyydet.

Hyvä jenkkisänky takaa syvän unen

Jenkkisängyn valintaan kannattaa käyttää aikaa ja vaivaa. Yhdessä asiantuntijan kanssa löydät juuri sinulle sopivan sänkykokonaisuuden. Usein kuullaan, että jenkkisängyn hankinta on mennyt vikaan ja toisen nukkujan kääntäessä kylkeä, jää sängyn jouset liikkeeseen häiriten toista nukkujaa. Tämä on usein ongelmana edullisimmissa jenkkisängyissä, sillä ne valmistetaan yhteensidotusta bonnell-jousesta. Jenkkisänkyä hankittaessa, kannattaa sijoittaa hieman enemmän, jotta saat sängyn, jossa molemmille nukkujille on oma jousitus.

Sängyn jousituksen täytyy tukea kehon ja selkärangan luonnollista asentoa nukkumisen aikana, että uni olisi mahdollisimman virkistävää ja hyvää. Jenkkisängyn runkopatjaa on mahdollista saada kaksi-, kolme- tai nelikerroksisella vyöhykkeettömällä aktiivipussijousituksella, joka antaa nukkujalle erinomaisen tuen ja myötäilevyyden.

Kumpi valita – runkosänky vai jenkkisänky?

Jos rakastat hotellien muhkeita ja korkeita sänkyjä, paras valinta sinulle voi olla jenkkisänky. Runkosänkykin voi olla ulkokuoreltaan näyttävä ja muhkea, mutta se koostuu ainoastaan yhdestä jousikerroksesta, kun taas jenkkisängyssä runkosängyn päälle tulee jousipatjan ansiosta vielä toinen jousikerros.

Runkosänky voi olla hyvä valinta nukkujalle, joka kaipaa käytännöllisyyttä. Kevyemmän rakenteen ansiosta runkosänky on helpompi liikuttaa esimerkiksi muuton yhteydessä. Puhtaanapito ja huoltaminen on nopeampaa ja vaivattomampaa.

Aina sängyn valinta ei ole kuitenkaan yksinkertaista, sillä jokainen nukkuja tarvitsee yksilöidyt ratkaisut parhaan unen takaamiseksi. Sänkyjä kannattaa kokeilla myymälässä ja hankinnasta on hyvä keskustella osaavan asiantuntijan kanssa.

Jaa julkaisu ystävälle:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Sosiaalinen media

Uusimmat artikkelit

Tilaa julkaisut sähköpostiin

Liity hyvinvoijien joukkoon

Asiakkaamme suosittelevat näitä tuotteita.

KATSO VIDEO JA TUTUSTU
SUOMESSA KÄSITYÖNÄ 
VALMISTETTUUN MOOTTORIVUOTEESEEN

FYSIOTERAPEUTTI JUHA MÄNTYLÄ
 ESITTELEE CARATIA MOOTTORISÄNGYN

Katso video
UNIBED UNIASIANTUNTIJAT

Uniergonomia artikkelit

ASIAKASTILI
Toivelista
Kirjaudu sisään
Luo kanta-asiakatili

Linkki uuden salasanan asettamiseen lähetetään sähköpostiosoitteeseesi.

Salasanan palautus

Hukkasitko salasanan? Syötä käyttäjätunnus tai sähköpostiosoite. Saat sähköpostiisi linkin salasanan palauttamista varten.

OSTOSKORI 0

ÄSKETTÄIN KATSOTUT 0

Lisättiin toivelistalle! NÄYTÄ TOIVELISTA