Unen merkitys palautumisessa ja stressinhallinnassa

Uni on tärkeä osa palautumista ja stressinhallintaa

Meille urheilijoille uni ja palautuminen ovat kaikki kaikessa. Tulevaisuudessa saan nukkua laadukasta unta Unibedin sängyssä!

Krista Pärmäkoski – ammattiurheilija

Unen merkitys muutenkin on ollut viime vuosina paljon esillä. Yhä enenemissä määrin näemme älykelloja ja sormuksia, jotka mittaavat urheilusuorituksia ja aktiivisuuttamme, mutta kertovat myös unenlaadustamme.

Iso osa meistä Suomalaisista nukkuu valitettavasti huonosti. Stressaava elämäntilanne, niska-hartia-seudun vaivat, selkäkivut tai levottomat jalat valvottavat meitä öisin. Aamulla kun heräämme, koemme nukkuneemme huonosti. Suurin osa ajattelee kuitenkin, että kivut, säryt ja vaivat kuuluvat meille. Emme tiedosta sitä, että unen tehtävä on tosiaan palauttaa elimistö hereillä olon kuormituksesta. Vietämme kuitenkin 1/3 elämästämme sängyssä ja 8 h yöunien aikana meidän pitäisi nukkua niin laadukkaasti, että palautuisimme oikeasti hyvin.

Sänkyyn emme kuitenkaan kiinnitä riittävästi huomiota. Saatamme käydä viettämässä yön hotellissa ja tunnemme nukkuneemme hyvin ja ajattelemme, että olisipa kotonakin näin hyvä sänky. Silloin on todellinen hetki havahtua todellisuuteen. Yleensä hotellin sängyt eivät kuitenkaan ole parhaita mahdollisia ja ne on suunniteltu niin, että mahdollisimman moni nukkuisi niissä ihan hyvin. Ihan hyvin ei kuitenkaan riitä, olemme kuitenkin ruumiinrakenteeltaan hyvin erilaisia ja meillä jokaisella pitäisi olla meitä varten suunniteltu ja tehty sänky: Riittävän leveä, riittävän pitkä, oikea määrä jousia ja sopiva jousijäykkyys. Lisäksi sänkyvaihtoehtojakin on useita: Runkosänkyjä, jenkkisänkyjä, moottorisänkyjä sekä joustinpatjoja.

Sopivan sängyn valinta on kuitenkin helppoa, jos sinua palvelee asiantuntija, joka on aidosti kiinnostunut miten sinä nukut. Hän uskaltaa kohdata sinut sen jälkeenkin, kun olet nukkunut sängyssä 2 viikkoa, 2 kuukautta tai 20 vuotta.

Teemme kaikkemme löytääksemme sinulle hyvän nukkumisergonomian sekä juuri oikeanlaisen sängyn, jossa nukut hyvin, se kestää pitkään ja on niin kaunis, että silmiä hivelee.

Unibed-teamin puolesta:

Matias Koivukangas 050 514 5650

Jaa julkaisu ystävälle:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Sosiaalinen media

Uusimmat artikkelit

Tilaa julkaisut sähköpostiin

Liity hyvinvoijien joukkoon

Asiakkaamme suosittelevat näitä tuotteita.

KATSO VIDEO JA TUTUSTU
SUOMESSA KÄSITYÖNÄ 
VALMISTETTUUN MOOTTORIVUOTEESEEN

FYSIOTERAPEUTTI JUHA MÄNTYLÄ
 ESITTELEE CARATIA MOOTTORISÄNGYN

Katso video

Heräsikö sinulla ajatuksia? Jaa ne alla olevaan kommenttikenttään.

UNIBED UNIASIANTUNTIJAT

Uniergonomia artikkelit

ASIAKASTILI
Toivelista
Kirjaudu sisään
Luo kanta-asiakatili

Linkki uuden salasanan asettamiseen lähetetään sähköpostiosoitteeseesi.

Salasanan palautus

Hukkasitko salasanan? Syötä käyttäjätunnus tai sähköpostiosoite. Saat sähköpostiisi linkin salasanan palauttamista varten.

OSTOSKORI 0

ÄSKETTÄIN KATSOTUT 0

Lisättiin toivelistalle! NÄYTÄ TOIVELISTA