Uni­be­dil­lä tie­de­tään, että sän­ky­os­tok­sil­la tär­kein­tä on vuoteen tes­taa­mi­nen – ”Sängyn pitää tuntua heti hy­väl­tä”

Ihmisillä on usein väärä mielikuva siitä, kuinka kova tai pehmeä sängyn pitää olla. Oikeanlaisessa sängyssä on kovuutta ja pehmeyttä oikeisiin kohtiin sijoiteltuna. Siksi sänkyostoksilla on tärkeä rauhassa kokeilla, mikä sänky tuntuu parhaalta juuri omalle vartalolle, Unibedin uniergonomian ammattilainen Juha Mäntylä sanoo.

Unibedin uniergonomia-asiantuntija, fysioterapeutti Juha Mäntylä varmistaa, että asiakkaan nukkumisasento on ergonominen.

Laatusänkyjä myyvän oululaisen Unibedin myymälän ovimerkki kilahtaa. Tuosta äänestä alkaa noin tunnin mittainen matka, jonka asiakas ja Unibedin uniergonomia-asiantuntija, fysioterapeutti Juha Mäntylä tekevät yhdessä löytääkseen asiakkaalle parhaan mahdollisen sängyn seuraavia kahta vuosikymmentä silmällä pitäen. Mäntylällä on alalta noin viidentoista vuoden kokemus; hän on auttanut tuhansia asiakkaita nukkumaan paremmin.

– Toisilla ihmisillä on mielikuva, että patjan pitää olla pehmyt, kun taas toiset ajattelevat, että sen pitää olla kova, Juha Mäntylä toteaa ja jatkaa:

– Todellisuudessa oikeanlaisessa sängyssä on napakkuutta tietyissä kohtaa ja pehmeyttä toisissa kohtaa. Kun ne on sijoiteltu sänkyyn oikein, eli kehoa ja sen painopisteitä ajatellen, uni on laadukkaampaa ja mahdolliset fysiologiset vaivatkin usein helpottavat. On katastrofi, jos tätä ei huomioida sänkyä valittaessa.

Laadukkaassa vuoteessa sen pehmeämmät ja kovemmat vyöhykkeet on sijoiteltu nukkujan kehon kannalta optimaalisesti. Lisäksi sängyn ulkonäkö saadaan mieluisilla kangasvaihtoehdoilla upean näköiseksi.

Peruskysymys: Miksi asiakas tarvitsee uuden sängyn?

Mitä sänkyostoksilla sitten tapahtuu?

Aluksi Mäntylä selvittää, miksi asiakas on hankkimassa uutta sänkyä ja mitä kaikkea sängyn hankintaan liittyy: Onko entinen sänky liian vanha vai onko siinä jotain, mihin asiakas ei ole tyytyväinen? Asiakkaalla voi myös olla erilaisia fysiologisia haasteita, kuten kuorsausta, närästystä, levottomat jalat tai erityyppisiä kipuja, kuten lonkka-, polvi-, olkapää- tai alaselkävaivoja.

Usein jo alkukartoituksen perusteella selviää, minkä tyyppinen vuodemalli voisi olla paras, ja myyjä suosittelee asiakasta kokeilemaan, miltä hänen suosittelemansa sänky tuntuu. Sängyn testaaminen onkin Juha Mäntylän mukaan uuden vuoteen valitsemisen tärkein vaihe:

– Sängyn pitää tuntua heti hyvältä. Sillä ei pitäisi olla lähtökohtaisesti väliä, onko kyseessä moottorisänky, runkopatja vai joustinpatja, ei myöskään sillä, millaista sänkyä asiakas on etukäteen ajatellut.

Jos asiakas ei osaa sanoa, mikä testatuista sängyistä tuntuu parhaalta, asiantuntija esittää hänelle tarkentavia kysymyksiä, joiden tarkoitus on selvittää lisää valintaan vaikuttavia ja sitä helpottavia seikkoja.

Patja- ja sänkymallin valinnan jälkeen asiakas pääsee valitsemaan uuteen vuoteeseensa verhoilu- ja jalkamateriaalit, tarvitessaan päädyn sekä kirsikaksi kakun päälle oikeanlaisen tyynyn. Uuden sängyn toimitus kestää 4–6 viikkoa, mutta myymälästä löytyy myös heti-toimitus-mallisto. Kotiintoimitus ja vanhan sängyn poisvienti kuuluvat palveluvalikoimaan.

Juha Mäntylä lupaa, että jokaiselle asiakkaalle löytyy sopivan vuoteen lisäksi varmasti myös sopiva maksuvaihtoehto. Sängyn voi maksaa saman tien tai vaihtoehtoisesti jopa 36 kuukauden korottomalla maksuajalla, jolloin voi helpommin satsata laadukkaampaan tuotteeseen.

Unibedille on tärkeää, että kaikki osapuolet voivat olla tyytyväisiä myös kaupanteon jälkeen.

– Käyntikortin antaminen antaa paitsi toiminnallemme kasvot myös luottamusta asiakkaalle siihen, että olemme tavoitettavissa, Mäntylä toteaa.

Unibediltä löytyy jokaiselle ihmiselle sopiva vuode ja sopiva maksutapa maksaa se.

Laadun voi tarkistaa, jousisto ratkaisee paljon

Juha Mäntylän kokemuksen mukaan asiakas on ehkä jo pitkäänkin pohtinut uuden sängyn hankintaa ennen kuin hän astelee sisälle myymälään. Usein asiakas on myös hyvin tietoinen markkinoiden valikoimasta ja varsinkin hintatasosta.

Asiakkaan kannattaa vertailla muutamaa eri sänkymallia myymälässä, jotta saa kokonaiskuvan siitä, mitä vaihtoehtoja on tarjolla. Unibedin myymälän sisältä jokainen löytää ihan takuulla oikeanlaisen vuoteen itselleen, Mäntylä lupaa.

– Huolellinen testaus on välttämätöntä hyvän asiakastyytyväisyyden takaamiseksi. Sängyn pitää tuntua hyvältä.

Mistä laadukkaan sängyn tunnistaa? Kokeneen sänkymyyjän mukaan jo vuoteen ulkonäöstä ja rakenteesta voi päätellä paljon.

– Moottorivuoteesta on ehdottoman tärkeää löytyä hartia- ja lantiosäädöt niin, että sänkyä voi tarvittaessa muokata myös jälkikäteen, mikäli asiakas vaihtaakin nukkuma-asentoaan esimerkiksi selinmakuulta kylkiasentoon, hän sanoo.

– Pohjasälettä voidaan säätää ruuvaamalla useita senttejä, mikä takaa sen, että pohja maksimoi laadukkaan patjan ominaisuudet.

Myös jousistolla on sängyn kokonaislaadun kannalta suuri merkitys. Unibedin sänkyjen jouset ovat huippulaatua, niitä on valmistettu vuosikymmenten ajan. Mäntylä kertoo, että hyvä sänky on kuin hyvä kenkä: alkuun tukeva ja jämäkkä sänky voi tuntua hieman ”uudenkarhealta”, mutta käytön myötä tuntuma paranee entisestään. Kokemukseen perustuen nimenomaan tällä taataan se, että vuode kestää käytössä jopa 20 vuotta.

– Oikeastaan se, miten jousisto käyttäytyy, on sänkyvalinnan merkittävin pointti. Pelkästään jo tehtaan ja meidän itsemme saamien asiakaspalautteiden perusteella voimme taata myyvämme markkinoiden laadukkainta jousistoa.

Niille ihmisille, jotka vierastavat moottoriominaisuuksia tai eivät koskaan nuku selällään, runkopatja on loistava vaihtoehto, Mäntylä huomauttaa.

Unibed-moottorisänkyjen runko on laadukas ja taipuu moneksi.

Kilpailukykyisiä tuotteita millä vain mittarilla mitattuna

Sänkyekspertille on tärkeää, että kun asiakas tulee myöhemmin kadulla vastaan, hän voi seisoa selkä suorana myymänsä tuotteen takana.

– Siinä ostotilanne usein käydään vielä uudestaan läpi. Me haluamme, että

tuotteillamme ja palvelullamme on kasvot ja tiedämme, että tuotteemme ovat erittäin kilpailukykyisiä ihan millä vain mittarilla.

Juha Mäntylä tietää, että vuode on henkilökohtainen asia. Se voi herättää suuriakin tunteita ja olla herkkä aihe monessakin mielessä. Siksi hän haluaa pysähtyä asiakkaan kanssa rauhassa asian äärelle.

– Annamme asiakkaalle aikaamme. Hän ei ole vain ostamassa sänkyä, vaan ratkaisemassa sitä, miten hän seuraavien 20 vuoden aikana nukkuu entistä paremmin. Me autamme häntä siinä.

Mäntylä on itsekin saanut parannettua unenlaatuaan oikeanlaisella sänkyvalinnalla.

– Entisenä urheilijana minulla on olkapää-, lonkka- ja selkävaivoja, ja lisäksi olen kuorsaaja. Urheiluaikoina lihakseni olivat usein jumissa, mikä aiheutti alaselkäkipuja. Moottorivuoteen säätöjen ansiosta sain selkäni rennoksi ja kolotus helpottui oleellisesti. Vuode tuntuu niin hyvältä, että saan joka ilta siinä rentona maatessani vartin endorfiiniruiskeen ennen nukahtamista.

Unibedin moottorisänky tarjoaa parhaat nukkumismahdollisuudet myös kuorsaajalle. Mäntylä toteaa, että kylkimakuulla kuorsaajalle on paras asento nukkua, ja se on hyvä huomioida myös sänkyostoksilla.

– Kuorsausta huomioitaessa patjan ominaisuudet korostuvat entisestään: jos patja on laadukas, sillä voidaan nukkua jopa koko yö kylkiasennossa, vaikka sängyn pää- tai jalkopuolta nostettaisiin 5–10 senttiä. Patjalta vaaditaan tuossa tilanteessa paljon, jotta uniasento säilyy ergonomisena, ja me pystymme täyttämään ne vaatimukset.

Moottorisängyn toiminnoilla voidaan lievittää erilaisia uniongelmia, kuten närästystä tai alaselkäkipuja.

Positiivisia asiakaskokemuksia

Unibedillä asiakasta palvellaan koko sydämellä. Siitä kertovat myös sadat asiakaspalautteet. Yksi tyypillisimmistä myymälässä kuulluista kommenteista on, että asiakas ei ole aiemmin tullut ajatelleeksi nukkumisasiaa tarpeeksi huolellisesti ja yksityiskohtaisesti ja että asia olisi pitänyt hoitaa kuntoon aikoja sitten, Mäntylä kertoo.

Liikkeen ovikellon kilahdusta seuraavan tunnin–kahden aikana asiakas saa paitsi kokeilla erinomaisia sänkyjä, myös ilmaiseksi paljon erilaisia ohjeita ja neuvoja siihen, miten nukkua paremmin.

– Ihan jo siksikin meillä kannattaa tulla käymään, hörppäämään kahvit ja porinoimaan! Juha Mäntylä vinkkaa.

Jaa julkaisu ystävälle:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Sosiaalinen media

Uusimmat artikkelit

Tilaa julkaisut sähköpostiin

Liity hyvinvoijien joukkoon

Asiakkaamme suosittelevat näitä tuotteita.

KATSO VIDEO JA TUTUSTU
SUOMESSA KÄSITYÖNÄ 
VALMISTETTUUN MOOTTORIVUOTEESEEN

FYSIOTERAPEUTTI JUHA MÄNTYLÄ
 ESITTELEE CARATIA MOOTTORISÄNGYN

Katso video
UNIBED UNIASIANTUNTIJAT

Uniergonomia artikkelit

ASIAKASTILI
Toivelista
Kirjaudu sisään
Luo kanta-asiakatili

Linkki uuden salasanan asettamiseen lähetetään sähköpostiosoitteeseesi.

Salasanan palautus

Hukkasitko salasanan? Syötä käyttäjätunnus tai sähköpostiosoite. Saat sähköpostiisi linkin salasanan palauttamista varten.

OSTOSKORI 0

ÄSKETTÄIN KATSOTUT 0

Lisättiin toivelistalle! NÄYTÄ TOIVELISTA